Esküvőre megyek, mit vigyek?

esküvői gyertya, esküvői ajándék kézműves ajándék

Több, mint két éve foglalkozom gyertyafaragással. Esküvői gyertyákat a kezdetektől fogva készítek, a legtöbbet megrendelésre. Eddigi tapasztalataim szerint három különböző módon jelenhet meg a faragott gyertya egy esküvőn:

1. dekorációként
2. a szertartás részeként
3. ajándékként

Ebben a bejegyzéstben az ajándékozást mutatom be egy kis személyes történeten keresztül és a blog végén pedig összegyűjtöttem jó néhány ilyen alkalomból készült gyertyámat. 🙂

Én magam a nyár elején voltam életemben először esküvőn. Nagy volt az izgalom, körbe érdeklődtem a barátnőimnél, hogy nagyjából mire számítsak, hogyan zajlik a szertartás és a lakodalom, mik a teendők és hogyan megy az ajándékozás menete. Közeledett a nagy nap, és nekem nem volt nászajándék ötletem.
Mivel közeli barátaim házasságkötéséről volt szó, egyszerűen elnézést kértem a kellemetlenségért és nekik szögeztem a kérdést, hogy mire lenne szükségük, vagy minek örülnének a leginkább. Isten ments, hogy kapjanak 3 edénykészletet, vagy 4 ágyneműgarnitúrát, amire egyébként sincsen már szükségük.

Lássuk be, ma már nem az a világ van, ahol az ifjú pár a házasságkötésüket követően kezdik meg a közös életüket. Szerintem itt sem volt egyedülálló az eset, miszerint a pár már évek óta együtt élt, és e miatt volt alkalmuk a közös élethez szükséges háztartási és egyéb eszközöket beszerezni. Tehát sem edényre, sem mosógépre, sem pedik mikrohullámú sütőre nem volt szükségük.

Barátnőm megköszönte a kérdésemet, megnyugtatott, hogy nem ciki ezt megkérdezni tőlük, és köszöni a kedvességemet, nekik leginkább pénzre lenne szükségük, hiszen azt arra fordítják, amire csak akarják. És én beláttam, hogy a mai világban a legtöbbet akkor tehetjük, ha ezt, az elsőre személytelennek gondolt módszert választva beborítékoljuk az összeget és ölelések, puszik, gratulációk között odacsúsztatjuk a friss házaspárnak.

Okkal merülhet fel benned a gondolat, hogy mi a búbánatért nem készítettem el a legszebb és legkülönlegesebb gyertyámat ha a barátaim esküvőjére készültem. Teljesen jogos a kérdés, és máris megmagyarázom neked:

A legközelebbi barátim végig követték a munkásságomat a kezdetektől fogva. Az álmodozástól kezdve a tervezgetéseken át az első, még nem túl kifinomult viaszformák megjelenését. Amikor kezdtem belejönni, akkor a barátaimat mind elláttam bőségesen a gyertyáimmal. (Persze csak ha tartottak rá igényt, de nem emlékszem, hogy lett volna, aki tiltakozott volna.)
Remélem érted már, hogy miért nem állíthattam be egy újabb gyertyával az esküvő alkalmából: volt már nekik bőven Őrségi Faragott Gyertyájuk.

És akkor értettem meg igazán, hogy mennyire jó ötlet volt az elmúlt évek során a megrendelőimtől az a sok-sok egyedi faragott gyertya rendelése az ifjú párnak.

Hiszen a párnak pénzre van szüksége, tudom, hogy így van ez máshol is. Viszont a pénz mellé a különleges gyertya, mely magába foglalja a nevüket és a napnak a dátumát, amikor hivatalosan összekötötték az életüket, örök emlék lesz, ami később az otthonukat díszítheti. Egy ajándék amit tőled kapott.
Én még nem házasodtam meg, de beleképzelve magamat a másik oldalra, megértem, hogy mitől van ennek olyan nagy sikere a vásárlóim körében.


És íme néhány ilyen alkalomból készült gyertyám:


Elsőre talán Neked is a hófehér szín jut eszedbe az esküvőről, de mint látod, nagyon sokszínűek az esküvői gyertyák is. A színek természetesen úgy lettek kiválasztva, hogy passzoljon az esküvőhöz, a párhoz, vagy az otthonukhoz.
Ha Te is hamarosan esküvőre vagy hivatalos, és felkeltette az érdeklődésedet ez a lehetőség, akkor ide kattintva vedd fel velem a kapcsolatot minél előbb, hogy egyeztethessük a részleteket és elkészíthessem az ajándékot.

A vásárlóim elégedettségüket általában szöveges üzenetként küldik el, esetenként fotók formájában fejezik ki. Idén kaptam egy videót is arról, amikor a menyasszony kibontja a ajándékát…

Ha észrevételed, tapasztalatod van, akkor oszt meg a komment szekcióban!
További szép napot kívánok!

Boglárka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük