Zaicz Boglárka vagyok, gyertyafaragó

A gyertyafaragással 2011-ben találkoztam először egy videó formájában. Azonnal lenyűgözött a technológia és elhatároztam, hogy egyszer én is fogok ilyeneket készíteni. Négy évvel később lett lehetőségem elindulni ezen az úton.

Bár nem könnyű információt szerezni erről az eljárásról, nagyon fontosnak tartottam, hogy meglátogassak egy olyan gyertyafaragó vállalkozást, ahol világszínvonalú gyertyák születnek. Így sikerült végül egy rövid látogatást alkalmával betekintést nyernem egy külföldi gyertyafaragó műhelybe, ahol élőben is találkoztam a gyertyakészítésnek ezzel a formájával.

Ezt követően még mindig hosszas előkészületek következtek, végül 2016. tavaszától faragom saját műhelyemben a saját gyertyáimat. A külföldi látogatás és a saját tapasztalataim elősegítették, hogy termékeim minden szempontból magas minőséget képviseljenek.
Évekig én készítettem minden egyes darabot, valamint végeztem az összes egyéb munkafolyamatot a rendelések során. Bővülő vállalkozásom eredményeként 2020 őszétől Szombathelyre költöztettem a műhelyemet, ahol már munkatársi segítséggel dolgozom.

Évente körülbelül ezer darab faragott gyertyát készítek el, melyek nagy része hazánkban lel gazdára, kisebb része más európai országokba utazik.
Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést és megújulást, így mindig van néhány ötlet a tarsolyomban, melyeket a kevésbé forgalmas időszakokban tökéletesítek. Figyelemmel kísérem a világon alkotó gyertyafaragók munkásságát.