Kinek való a gyertyafaragás?

  • aki elmúlt 5 éves
  • aki szereti a kézművességet
  • aki szeretne saját készítésű szuvenírrel/ajándékkal hazatérni
  • aki szereti a gyertyákat és szívesen kipróbálná magát ebben a mesterségben

A gyertyafaragás menete:

Egy gyertya elkészítése kb. 30 percet vesz igénybe. Egyszerre csak egy gyertya készül, tehát ha családon belül 3-at szeretnétek készíteni, akkor egy másfél órás programmal kalkulálj. Adok egy színtelen alapgyertyát, amire először tetszőlegesen kiválasztott színeket mártogatsz, majd a még langyos gyertyát faragod, formázod. Mire elkészül a gyertya, meg is dermed, és be tudom csomagolni, hogy magaddal vidd. Én csak annyit segítek, amennyit muszáj, inkább csak megmutatom az egyes lépéseket! Figyelem! Különleges tehetségre nincs szükség, hidd el, sokkal könnyebb, mint amilyennek elsőre tűnik!

Gyakori kérdések:

Hol található a gyertyaműhely?

Az Őrségben (Szalafő, Templomszer 11. Ferencz Porta) és Szombathelyen (Kálvária utca 49.) Az oldal alján fel van tűntetve az időpontoknál, hogy melyik helyszínen lehet gyertyafaragásra jelentkezni.

Semmivel, minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítok!

Kézügyesség nem kell. Inkább hozz magaddal egy kis jó kedvet!

Természetesen. Becsomagolom úgy, hogy biztonságosan tudd szállítani.

Onnan, hogy eddig több száz ember (gyerek!) készített nálam elsőre szép gyertyát. De őszinte leszek, biztosan nem lesz olyan a gyertyád, mint amelyek a műhelyem polcán sorakoznak, de nem gondolom, hogy releváns lenne összehasonlítani valakinek az első gyertyáját az én 5000-redikemmel. Lehet, hogy nem lesz teljesen szimmetrikus, de a te munkád lesz a te színeiddel! Imádni fogod!

Mert nekik annyit kell még segítenem, hogy összességében inkább én készítem a gyertyát, mint ők.

Mindig 8 különböző színből tudsz választani, amit aznap felolvasztok. Egy gyertyára 2-3 különböző színt lehet tenni. A 8 színt én választom ki a szerint, hogy milyenek a rendeléseim, de biztosan lesz közte olyan, ami számodra kedves, ebből nem szokott gond lenni. Tudunk játszani az árnyalatokkal, és 2 színt is már végtelen féleképpen lehet variálni.

Igen, hogyne. Családon belül általában a gyerekek szoktak, néha a szülők is. De voltak már bevállalós gyertyafaragó nagyszülők is nálam!

Nagyon sok méretem van, a látogatók egy közepeset tudnak elkészíteni, mely kb. 11 cm magas és 400 g-os lesz.

Nem, ezt inkább bízd rám. Ha mindenképpen feliratos gyertyára van szükséged, akkor itt tudod megrendelni.

A gyertyafaragáshoz speciális eszközök és körülmények kellenek, e miatt hobbi szinten nem szoktam ajánlani, hogy otthonodban belevágj. Éppen ezért hoztam létre annak a lehetőségét, hogy hozzám ellátogatva elkészíthesd saját gyertyádat, a nélkül, hogy berendezz egy kisebbfajta műhelyt otthon. Ha komolyabban is érdekel ez a technológia, és szeretnéd megtanulni tőlem a gyertyafaragást, akkor ajánlom figyelmedbe a képzéseimet.

A gyertyafaragás előre meghatározott időpontokban történik és BEJELENTKEZÉSHEZ kötött.

Bejelentkezés telefonon történik Boglárkánál a 06305084151-es telefonszámon. A nagy érdeklődésre való tekintettel foglald le az időpontodat mielőbb!

Szeretettel várlak őrségi  és szombathelyi műhelyemben!

2023-as időpontok:

Szombathelyen egyeztetéssel lehet jönni minden héten!

Május 27. szombat Szalafő (Őrség)
Május 28. Pünkösd vasárnap Szalafő (Őrség)

Nyári időpontok heti rendszerességgel hamarosan…

Időpont egyeztetésért keress az elérhetőségeimen!

Időpontfoglalás (telefonon)